/Eenzaamheid bij ondernemerschap

Eenzaamheid bij ondernemerschap

Veel ondernemers ervaren een gevoel van eenzaamheid. Niet dat ze een gebrek aan contacten hebben, integendeel vaak. Het gaat vooral om het gevoel er alleen voor te staan als het gaat om diverse aspecten van het ondernemerschap. In dit artikel bespreek ik een drietal oorzaken van dit eenzaamheidsgevoel en reik je een aantal tips aan om dit tegen te gaan.

 

Alles zelf willen doen

Ondernemerschap en eigenzinnigheid gaan vaak samen. Je bent ergens goed in en dat wil je zelf gaan exploiteren.  Dit gaat je goed af, met de nodige resultaten als gevolg.

Met de groei van je bedrijf zijn je activiteiten ook gegroeid. Naast de core business doen veel ondernemers de facturering, de boekhouding, de inkopen, de mails, de website en de klantcontacten nog steeds zelf. Je hebt misschien wel personeelsleden maar die vertrouw je bepaalde zaken niet toe, althans je denkt het zelf in ieder geval beter te kunnen. Door de toegenomen werkdruk zie je door de bomen het bos niet meer. Je rent van hot naar her en er is niemand die je vertelt of je het goed doet of misschien anders zou moeten doen. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.

 

Delegeren

Stel jezelf als eerste de volgende twee vragen: welke werkzaamheden doe je het liefst en waar ben je goed in, hoe komen jouw talenten het beste tot uitdrukking? De antwoorden op deze vragen zijn de werkzaamheden waar jij je vooral op moet gaan richten. Probeer de rest te delegeren.

Voor het delegeren heb je vertrouwen in je personeel nodig. Dit vertrouwen moet uiteraard groeien, maar dat kun je bijvoorbeeld doen door hen bepaalde taken en verantwoordelijkheden te geven. Beschikken ze niet over de juiste competenties of ontbreekt het hen aan ervaring? Neem dan voor hen die het nodig hebben de tijd. Neem ze deze taken en verantwoordelijkheden niet gelijk af, maar leid hen op en geef ze het vertrouwen. Of laat iemand anders hen opleiden of instrueren. Misschien zijn anderen wel veel beter in bepaalde dingen dan jijzelf. Door anderen vertrouwen te geven en te durven delegeren krijg jij meer rust. Je staat er niet meer alleen voor en je doet vooral dingen die je leuk vindt.

 

Alles zelf willen bedenken en beslissen

Het succes van je bedrijf is een gevolg van jouw visie. Van de keuzes die jij hebt gemaakt. Jij bent het brein achter het succes van je onderneming. De kans bestaat dat jij om deze reden alles zelf wilt beslissen en bedenken. Je zit als een koning hoog op je troon en duldt geen tegenspraak. Maar dat kan erg eenzaam voelen daar boven……

Hoeveel ruimte geef jij je personeel om dingen zelf op te lossen? En wat doe je met de ideeën die ze aandragen? Wimpel je dat gelijk af onder het mom van: dit werkt niet, zo hebben we het nog nooit gedaan? Het gevaar is dat je elk initiatief van je personeel direct in de kiem smoort. Jouw manier van werken is immers de succesfactor en daar wil je niet van afwijken.

Bedenk dan dat alles om je heen snel verandert. Voordat je het weet is jouw werkwijze, jouw product of jouw concept achterhaald. Je hebt frisse ideeën nodig. Benut daarom de creativiteit van de mensen om je heen. Laat ze meedenken. Houd brainstormsessies met hen om ideeën te vormen.

 

Betrek je personeel erbij

Geef je personeel daarnaast de ruimte om dingen eens op een andere manier in te vullen. Om dingen efficiënter te doen bijvoorbeeld. Vraag je bij belangrijke beslissingen om de mening van de mensen om je heen? Doe dat en je zult ervaren dat die belangrijke beslissing niet alleen op jouw schouders hoeft te rusten.

Door je mensen te betrekken bij de ideeënvorming en beslissingen én ze de ruimte te geven om initiatieven te ontplooien verhoog je hun betrokkenheid. En jij zult niet de last van de hele onderneming op je schouders voelen.

 

Geen klankbord

Je bent ooit als ondernemer begonnen omdat je zelfstandig (zonder baas boven je) iets wilde gaan doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Het ondernemerschap heeft veel aspecten, zo zul je hebben ervaren. Ik noem er een aantal: boekhouding, belastingzaken, marketing, contracten, leidinggeven, innoveren en visievorming.

Hoe groter je onderneming des te meer je te maken krijgt met deze aspecten. Gelukkig kun je sommige zaken uitbesteden, zoals bijvoorbeeld websitebeheer of  belastingzaken. Zoals hiervoor aangegeven kun je de expertise van je medewerkers gebruiken bij andere aspecten van het ondernemerschap.

 

Een objectieve bedrijfscoach

Maar er zijn zaken waar je een objectief iemand voor nodig hebt, van buiten je organisatie. Iemand die je een spiegel voor kan houden. Want iedereen heeft blinde vlekken. Iedereen kan vastlopen in vastgeroeste patronen en overtuigingen. Door je hiervan bewust te worden kan je groeien, als ondernemer en als mens.

Een coach of sparringspartner die het ondernemerswereldje kent kan je helpen met bijvoorbeeld de onderstaande punten:

  • Leiderschap
  • Een goede tijdsplanning en balans werk-privé
  • Ondersteuning bij brainstormsessies en het implementeren van nieuwe ideeën
  • De vorming van een goede visie en strategie

Dus wees niet bang om een coach in te schakelen. De kosten verdien je gemakkelijk terug. En je zult je gesteund voelen, wat je gevoel van eenzaamheid flink zal verminderen.

 

HULP NODIG BIJ HET ONDERNEMEN? 

By |2018-08-30T16:15:49+00:0026 juni 2018|Categories: Ondernemerschap|0 Comments

Over de auteur:

Eduard Maatman
Na 28 jaar ondernemer en accountant te zijn geweest, heeft Eduard Maatman de switch gemaakt naar bedrijfscoaching. Het zakelijke met creativiteit en intuïtie verbinden is zijn drijfveer. Hij ziet het als een uitdaging om bedrijven weer in balans te brengen.

Laat hier een bericht achter

Wil jij 50% subsidie ontvangen op bedrijfsontwikkeling of innovatie?

Klik hier voor meer informatie

Categorieën