Geld is er in overvloed, ook voor jou!

Geld heeft een zeer paradoxaal aura: het wordt zowel als goed en als slecht ervaren. Het is echter geen van beide. Geld is energie. Hoe jij met geld omgaat bepaalt in hoeverre het positieve energie voortbrengt. Met dit artikel wil ik inzichten geven over het gebruik van geld. Deze inzichten kunnen je helpen om geld zodanig te gebruiken dat het jou en anderen overvloed geeft.


 

Doe je levenswerk

Ware overvloed is alles hebben wat je nodig hebt voor je levenswerk:

  • De werktuigen
  • De middelen
  • De mensen
  • Levenslust en voldoening

Ware overvloed is niet:

  • Een extravagante, overdadige levensstijl
  • Indruk maken op anderen
  • Je levenswerk niet doen
  • Je levensvreugde onderdrukken

 

Meer informatie over levenswerk vind je in ons artikel: ‘Maak van je onderneming je levenswerk’

 

Ware overvloed voor iedereen

Ware overvloed is niet alleen overvloed in geld, maar ook in bijvoorbeeld liefde, energie en tijd. Help ook anderen aan een overvloedig leven. Maar het begint bij jezelf: als jezelf geen overvloedig gevoel over je leven hebt kun je heel moeilijk anderen helpen aan overvloed. Wat jezelf niet of nauwelijks bezit kun je ook niet aan anderen geven, laat staan een voorbeeld voor anderen zijn.

Helaas overheerst het schaarstedenken in deze wereld. Het idee dat er niet genoeg is voor iedereen heeft veel conflicten en oorlog tot gevolg gehad. En het leidt tot verwoesting en uitputting van het ecosysteem.

Het wordt nodig tijd om dit denken achter ons te laten. Begin met de overtuiging dat er overvloed is voor iedereen. Ook voor jou. Hoe meer mensen deze overtuiging aanhangen des te meer er ideeën komen om voor iedereen overvloed te creëren.

 

De juiste hoeveelheid geld

Mensen die een goede verstandhouding hebben met geld zijn degenen die het juiste bedrag bezitten. Hun bezit dient hen bij het creëren van hun levenswerk. Zij vergooien geen energie aan het verkrijgen of het onderhouden van geld.

Teveel geld bezitten kan je veel energie kosten om het te onderhouden of negatieve energie opleveren door de angst het kwijt te raken. Als je te weinig geld hebt gaat veel energie verloren om simpelweg te overleven. Beide gevallen houden je van je levenspad af.

Het juiste bedrag bezitten betekent dus niet persé rijk zijn in materiële zin. Sommige mensen ervaren groei en vrijheid met weinig bezit, anderen met veel bezit. Per persoon is dit verschillend, afhankelijk van ieders levensdoel.

 

Ga samenwerken, niet concurreren

Een concurrerende houding kan je helpen om jouw werk te verbeteren. Prima. Wordt dit gevoed door denken in schaarste in de trant van: als een ander succes heeft met wat jij ook doet ontneemt het jou succes, dan zit je op het verkeerde spoor. De hoeveelheid succes is onbeperkt. Iedereen kan succes hebben.

Ieder persoon is uniek. Ieder bedrijf is uniek. Ieder doet de dingen op zijn eigen manier. Jouw unieke werk kan niemand beter doen dan jij. Hiermee zul jij de klanten aantrekken die bij jou passen. Doe je best om kwaliteitswerk te leveren en daarmee je klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.  Probeer alle potentie die jij of je bedrijf bezit te benutten. Op deze manier zal je vroeg of laat beloond worden.

Wees niet bang dat een ander meer klanten heeft dan jij. Of het beter doet op bepaalde vlakken. Vertrouw erop dat wat voor jou bestemd is, voor jou zal zijn. Je kunt anderen niets ontnemen óf anderen kunnen iets van jou afpakken. Zie anderen dus niet als concurrenten maar ga, voor zover mogelijk, met anderen samenwerken. Dit levert veel meer op, voor iedereen.

 

Spaargeld is magnetisch voor meer geld

Spaargeld is een bevestiging dat je meer bezit dan je op dat moment nodig hebt. Het geeft een gevoel van overvloed, wat magnetisch werkt voor meer geld. Het geeft je de ruimte om perioden van eb op te vangen of grotere investeringen te doen. Bovendien wordt jouw spaargeld in de omloop gebracht zodat het tevens overvloed voor anderen kan creëren.

Soms erven of winnen mensen grote sommen geld. Geld is energie, zoals ik al eerder zei, en grote geldsommen geven grote veranderingen in je leven. Niet iedereen is daar klaar voor. Je ziet dan ook regelmatig dat dit geld in enkele jaren tijd is verdwenen. Sparen helpt je om vertrouwd te raken met grotere hoeveelheden geld. Je went energetisch aan de groei van je bezit.

Wees wel beducht op de schaduwkanten van het sparen. Sommigen durven nauwelijks iets uit te geven uit angst om te weinig geld te hebben. Anderen raken verslaafd aan de groei van hun spaargeld. Het geld heeft je dan in een wurggreep zodat je er niet meer van kunt genieten. Durf geld uit te geven wanneer je het nodig acht, ook als het een flink hap uit je spaargeld neemt.

 

Geef geld uit aan waar je echt naar verlangt

Wie wil dat niet: financieel vrij en onafhankelijk zijn. Geen zorgen meer over geld. Er zijn twee manieren om dit tot stand te brengen. De eerste is: verdien geld met hetgeen je leuk vindt. Hoe meer plezier je ervaart bij je werk des te gemakkelijker zal geld naar je toestromen. De tweede is: genoeg bezitten om te kunnen rentenieren. Kijk wat voor jou werkt. Veel mensen neigen naar de tweede manier. Lekker niets hoeven. Besef dat dit lang niet voor iedereen het juiste pad is. Kijk niet naar anderen, maar vind je eigen weg.

Als je geld van je spaarrekening wilt gebruiken, geef het dan uit aan iets waar je echt naar verlangt. Iets wat jou dient en niet iets wat jouw status moet geven. Dit maakt jouw geld magnetischer. Een ander goed doel is je geld investeren in je levenswerk. Door dit te doen zul je nog meer geld aantrekken.

 

Meesterschap met geld

Sommige mensen ervaren voortdurend een gebrek aan geld. Ze staan voortdurend in het rood en hebben steeds financiële ‘tegenvallers’.  Als dit bij jou het geval is kijk dat eens goed naar je houding ten opzichte van geld. Geloof je dat er voor jou geen overvloed zal zijn? Met deze overtuiging creëer je je realiteit van arm zijn. Vaak is dit met de paplepel ingegoten. Probeer deze overtuiging om te buigen. Visualiseren dat je spaarrekening rijk gevuld is of dat je die gedroomde aankoop doet helpt hierbij.

Meesterschap met geld en overvloed betekent dat je alles wat je nodig hebt kunt krijgen op het moment dat je het nodig hebt. Je trekt een bepaalde stroom geld aan om je vaste uitgaven te doen en tevens om te sparen om de grotere uitgaven op enig moment te kunnen doen. Nogmaals: geloof erin dat ook jij dit meesterschap kunt bereiken. Er is voor iedereen overvloed mogelijk!